снимка pixabayУчените установиха, че все пак връзка между мозъчния тумор и

...
снимка pixabayУчените установиха, че все пак връзка между мозъчния тумор и
Коментари Харесай

Учени от Бъркли: Има силна връзка между мобилните телефони и мозъчния тумор

снимка pixabay

Учените откриха, че въпреки всичко връзка сред мозъчния израстък и мобилните телефони има. Това сочи ново проучване на учените в Бъркли, съобщи телевизия " Фокс ".

Изследователите са разгледали изчерпателно статистическите констатации от 46 разнообразни изследвания по целия свят и са открили, че потреблението на мобилен телефон за повече от 1000 часа - или по към 17 минути дневно - в продължение на 10 години, е нараснало риска от тумори с 60 %, съобщи bgonair.bg.

Изследователите също по този начин показаха открития, които демонстрират, че потреблението на мобилни телефони в продължение на 10 или повече години удвоява риска от мозъчни тумори.

Джоел Московиц, шеф на Центъра за фамилно и публично здраве към Университета по публично здраве в Бъркли, организира проучването в партньорство с Националния център за битка с рака в Южна Корея и Националния университет в Сеул. Техният разбор направи повсеместен обзор на статистическите констатации от изследвания от 16 страни, в това число Съединени американски щати, Швеция, Обединеното кралство, Япония, Корея и Нова Зеландия.

" Използването на мобилни телефони акцентира редица проблеми в региона на публичното здраве и, за жалост, не му се обръща изключително внимание в научната общественост “, Джоел Московиц, шеф на Центъра за фамилно и публично здраве към Университета по публично здраве в Бъркли, предава БГНЕС.

Данните от Националния център за здравна статистика на Центъра за надзор и предварителна защита на болесттите откриват, че 61,8% от възрастните са решили да употребяват единствено безжична връзка.

Проверка на обстоятелствата: Съобщете ни, в случай че видите фактологични неточности и нередности в публикацията или мненията. Пишете непосредствено на [email protected] . Ще обърнем внимание!

За реклама в "Петел " на цена от 50 лв. на ПР обява пишете на и вижте още в -.

Прочети тук -
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР